De eerste impressie voor het nieuwe pand aan de Deel in Emmeloord is getekend. Op de plek waar het Landbouwhuis heeft gestaan, wordt een nieuw gebouw gebouwd met gecombineerde functie wonen en werken. Beneden zijn commerciële ruimtes gepland, daarboven appartementen.

 

Het idee is ontwikkeld door PBV architecten en het pand wordt gebouwd door OVT Ontwikkeling uit Emmeloord. PBV architecten is bekend van het ontwerp van het Corpus gebouw in Leiden, waar de bezoeker een reis maakt door het menselijk lichaam.

 

Duurzaam en flexibel

Het nieuwe pand wordt zeer duurzaam gebouwd en wordt niet aangesloten op het gasnet. De ruimtes worden verwarmd met een aansluiting op een warmtenet, dat warmte uit het grondwater haalt. Het platte dak wordt bedekt met zonnepanelen. De toekomstige eigenaren van de appartementen krijgen onder het pand de beschikking over een parkeerplaats in de parkeergarage. Het pand zelf is zo ontworpen dat het flexibel in te richten is.

 

Verkoop grond

Voor de ontwikkeling van dit woonwerkgebouw schreef gemeente Noordoostpolder een aanbesteding uit die gewonnen werd door de twee organisaties.
Wethouder Henk Suelmann ontmoette 15 maart ontwikkelaar OVT Ontwikkeling en PBV architecten op de plek waar het nieuwe pand gebouwd gaat worden. Zij onthulden het bouwbord. Wethouder Suelmann: ‘De projectontwikkelaar kan nu de plannen uitwerken en de start van de bouw inplannen. De ontwikkelaar en de architect zijn bekend met Emmeloord en hebben een gedegen gebouw ontworpen voor deze plek. Met de bouw van dit gebouw krijgt De Deel weer een gezicht en door de commerciële ruimten, die er in gepland zijn, ontstaat er meer levendigheid rond het plein.’

De verkoop van de appartementen start najaar 2018, maar geïnteresseerden kunnen nu al wel inschrijven bij OVT Ontwikkeling. De opleverdatum van de appartementen en commerciële ruimten is nog niet bekend.

 

Bron: www.hart-voor-emmeloord.nl

 

startcentrumplanaandeelemmeloo

logo-ovtontwikkeling-wit

 

Postadres

Kubbe 3, 8322 DL Urk

 

Bezoekadres

De Deel 21-04, 8302 EK Emmeloord

 

Jeroen Oost 06 319 346 88

Willem van Tilburg 06 573 106 14


info@ovtontwikkeling.nl