Met de ondertekening van een koopovereenkomst voor de grond is de bouw van twee nieuwe woongebouwen in Centrum-oost in Emmeloord zeker geworden.

 

Op de voormalige locatie van twee gesloopte centrumflats, tussen Boei, Noorzijde en Lange Nering, realiseert OVT Ontwikkeling in totaal 42 wooneenheden. Volgens Willem van Tilburg van OVT worden het verschillende type woningen. “Er komen stadswoningen, appartementen en levensloopbestendige woningen. “Maar ook woningen met een werkplek aan huis”, zegt Van Tilburg in een toelichting. “De woningen hebben een strakke metselwerkarchitectuur, met stedelijke uitstraling. Het ontwerp is van Korfker architecten uit Emmeloord en de woningen worden gebouwd door Mateboer in Kampen”.

 

De verkoop van de woningen start naar verwachting medio 2020. Van Tilburg kan nog niet zeggen wat de prijzen van de woningen zullen zijn. Voor de invulling van de locatie werden drie projectontwikkelaars uitgenodigd.  De plannen van de kandidaten zijn beoordeeld op zaken als duurzaamheid, klantbenadering, ontwerp en financiën. Het plan van OVT behaalde de hoogste score. Wethouder Wiemer Haagsma is blij met de uitkomst. “Met de ontwikkelingen aan de oostkant van het centrum ontstaat een volwaardig nieuw woon- en winkelgebied. Oud maakt plaats voor nieuw, de dynamiek neemt toe en het centrum wordt weer een geheel”. Volgens Haagsma ontstaat samen met de reconstructie van De Deel weer een levendig centrum.

De komende weken worden de plannen door OVT verder uitgewerkt voor de vergunningsaanvraag. Afgesproken is dat de ontwikkelaar ze dan eerst aan het publiek zal presenteren tijdens een stadscafé. Daarna moeten alle procedures worden doorlopen. De verwachting is dat begin 2021 kan worden gestart met de bouw.

logo-ovtontwikkeling-wit

 

Postadres

Kubbe 3, 8322 DL Urk

 

Bezoekadres

De Deel 21-04, 8302 EK Emmeloord

 

Jeroen Oost 06 319 346 88

Willem van Tilburg 06 573 106 14


info@ovtontwikkeling.nl